Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Življenje je potovanje in vsako potovanje se enkrat konča

Spet je tu moj najljubši mesec in znova zavijam darila za moje drage osebe. V zadnjih letih ob tem, meni zelo priljubljenem, opravilu razmišljam, kako bom spet pripravila kakšen paket manj kot včasih. In kako pogrešam tiste, za katere sem nekoč skrbno izbirala darilca, sedaj pa jih več ne, ker so se v preteklih letih poslovili od nas.

Zelo hvaležna sem lahko, dolgo sem živela v svojem oblačku popolne sreče, obdana z družino, sorodniki, dediji, babicami, celo prababicami, vsi so bili zdravi, prav nihče mi ni manjkal. Potem pa je prišel čas, ko sem se tudi sama mogla soočiti z boleznimi med nami, minevanjem, z odhodom tudi katerega od tistih, s katerim smo vedno skupaj sedli za praznično mizo.

Zelo hvaležna sem za to, da sem jih imela toliko časa in da so tudi oni večinoma odšli po tem, ko so živeli dolgo in polno življenje. Vem, da še prevečkrat ni tako, da nas grozne izgube lahko doletijo zelo zgodaj in da tudi marsikdo ne dočaka jeseni življenja, včasih celo poletja ne.

Pa vseeno, ne glede na to, kolikor si dopovedujemo, da je to normalni življenjski tok, ne nehamo pogrešati tistih, ki smo jih imeli radi in z vsakim od njih odide tudi en košček nas. Nekoč jim bomo pa sledili v celoti.

Ta, za to mojo stran, na kateri rada pišem o zabavnih plateh življenja, precej žalostni zapis, pa v bistvu ne želi imeti otožnega sporočila. Hotela sem reči nekaj o tem, kar se opomnim sama vsak dan, včasih mi uspe temu slediti popolnoma, spet drugič pa še vedno ne dovolj.

Zato bo to tudi spet moja novoletna zaobljuba: še bolj bom cenila lepote življenja in vse moje, ki jih imam neskočno rada, za vse nas si želim samo zdravja, vse ostalo lahko uredimo. Za vse nepotrebne in banalne skrbi, za negativno energijo, za sitne nezadovoljneže, za brezvezne prepire … za vse to ni vredno tratiti časa, ki nam je odmerjen na tem čudovitem planetu.

Kajti, življenje je potovanje in vsako potovanje se enkrat konča, zato se imejmo čim bolj lepo in cenimo drug drugega na vsakem delčku naše poti!

Se flamingamo! 🙂