Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Vsakodnevno družinsko potovanje v času izolacije

Danes bom z vami delila izvrstno idejo, kako si popestriti te dni v izolaciji. Zrasla je na zelniku naših družinskih prijateljev in z njihovim dovoljenjem jo tudi objavljam. Ker potepanja sedaj ne pridejo v poštev, so dobili čudovito zamisel, da bodo tuje države povabili v svoj dom.

Vse se je začelo v kuhinji oziroma z atijevo željo, da bi lahko vsak dan jedli kaj posebnega. Otroka sta predlog hitro dopolnila z žrebom držav in vsak dan  pri kosilu s pomočjo atlasa izberejo deželo, katere kulinarične in druge lastnosti bodo raziskali. O vsaki namreč nekaj preberejo, jo poiščejo na zemljevidu, nato pa preizkusijo še značilni recept iz tistega kotička sveta.

Do sedaj so tako že bili v Mehiki, Italiji, Nepalu, Avstiji, Ruandi, Poljski, Indiji, Iranu, Maroku in Čilu. Mami rada izbira predvsem vegetarijanske jedi, pri vsem skupaj pa ji pomaga veliko začimb, ki so jih prinesli iz potovanj. Pripravili so že tortilje, guacamole, pico, dunajski zrezek, cazuelo, empanade, igisafuliyo iz Ruande, indijski aloo palak, poljski sernik in maroške tagine. Kapo dol vsem štirim za dobre ideje in trud. 🙂 

Kaj pravite, poskusimo tudi vsi mi? 🙂 

TUKAJ pa si lahko preberete še nekaj drugih idej za družinske dejavnosti v tem #ostani doma času. 🙂 

Se flamingamo! 🙂