Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Terme Dobrna skozi otroške oči

Naš devetletnik je pred kratkim šel na mini dopust z babico in dedkom. Ker rad piše, sem ga prosila, da pripravi sestavek tudi za blog. Mislim, da mu je odlično uspelo, popravila sem mu ta pa tam le kakšno vejico, ne nujno, da vedno tudi čisto pravilno. 🙂 Ob nekaterih besednih zvezah (recimo: kot megla na velikonočni ponedeljek) sem se prav nasmejala. 🙂 Prijetno branje! 🙂

Kot verjetno že vsi vemo, je 3. januar v letu 2018  prinesel s seboj tudi konec božičnih počitnic oziroma začetek šole po 11-ih dneh. Toda jaz ne bom trpel domačih nalog, o ne (vsaj za nekaj časa ne). 3. januarja sem še sicer šel v šolo, toda takoj po njej pa sem se z babico in dedkom odpravil na podaljšane počitnice v Terme Dobrna. To je res krasen kraj, ampak če imate otroke, ki bi se radi sila zabavali, se spuščali po toboganih in noreli cel dan, potem to ni prava izbira za vas. Terme Dobrna so pa kot ustvarjene zame, kajti jaz sem tiste vrste kopalec, ki nerad plava dolžine bazena po širini in dolžini, jaz se rad lepo počasi (po penzionistično) namakam in se kot megla na velikonočni ponedeljek vlečem od kota do kota bazena, v tem jaz pač uživam. 

Terme Dobrna imajo pet bazenov, tri notranje, ki so odlični, ko je zunaj mrzlo, se pravi zdaj pozimi. Imajo pa tudi dva zunanja bazena, v katerih lahko v nedogled zabušavaš poleti. V notranjem delu kopališča so namreč: otroški bazen (32°C), veliki bazen (32°C), WhirlPool (35-36°C) in pa moj najljubši: PoolBar. V zunanjem delu kopališča pa se nahajajo bazen z 28-29°C in otroški z 32°C ter terasa za sončenje.

Ko smo prispeli, smo se najprej razkomotili v hotelu. Tam v bližini imajo kar tri: Hotel Park, Hotel Vita in Vila Higiea. V hotelu Vita se vse dogaja: od restavracije do bazenov, medicinskih prostorov, fizioterepevtov, savn in kavarnic. Toda žal je bilo v hotelu Vita že vse zasedeno, zato smo se udobno namestili v vili Higiea. To je sicer rahlo nepripravno, kajti pozimi, ko je mrzlo, te zelo zebe, ko moraš hoditi od Vile Higiea do hotela Vita na večerjo, zajtrk, kosilo, bazen, v savno – vse to tako, da se hitro prehladiš.

Dobrna je za vas tudi prava odločitev, če se radi sprehajate. Zraven vile Higiea imate krasen park, naprej po poti pa je zdravilišče, in če si naseljen v hotelu ali vili, si lahko v zdravilišču v svojo plastenko natočiš 1 liter zastonj termalne vode, mmmmmmmm … Slastna voda. Ni ga čez vodo sreče, se rad pošalim. V zdravilišču imaš prav tako priložnost, da se skopaš v banji v termalni vodi brez klora, ki ti jo natočijo svežo.  


Tam v parku so med drugim tudi ogromna in razvejana drevesa.

Z babico sva se sprehodila do razstave jaslic, vsaka posamezna ustanova je naredila nekaj posebnega.

Na poti sva z babico bila deležna tudi tega čudeža narave:

Se kopamo, pardon, flamingamo! 🙂