Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Slovenca z japonsko večerjo na španskem balkonu

Starejši od mojih dveh mlajših bratov (ki sta, mimogrede, najboljša brata na svetu :)) že nekaj let živi v Španiji. Tam je tudi njegova Sanja, ki je del naše družine in moja “sestrica” že več kot deset let – boljše svakinje si res ne bi mogla želeti. 🙂 Medtem ko oba pridno gradita svoje uspešne kariere v Gibraltarju, na toplem jugu Španije uživata življenje v stanovanju ob morju.

Ljubezen gre pri njima res tudi skozi želodec. Drug drugega velikokrat razveselita s kakšno poslastico, ki jo lepo dekorirano rada postrežeta na njuni terasi. Na njej med drugim gojita feferone, pečeta ribe, varita pivo in uživata ob razgledih na jahte, parkirane tik pod njima. Pred kratkim je na njunem jedilniku bil ta suši:

Sanja je zanj porabila naslednje sestavine:

Za osnovo: lističe “nori alg”, sushi riž, rižev kis, rjavi sladkor, sol. 

Za poljubni nadev: avokado, kumare, korenček, jabolko, jagode, dimljenega lososa (vse narezano na tanke podolgovate koščke), rakove repke, ikre/kaviar …

Ubrala je ta postopek:

Riž je skuhala in ohladila, nato pa mu primešala mešanico kisa, sladkorja in soli, da je dobila tako imenovan “sticky rice”. Na algin list je enakomerno in v tanki plasti porazdelila skuhan riž ter izbrala tri do štiri “nadeve”, ki jih je zložila v linijo. Nato je previdno in tesno zvila algin list z rižem okrog nadeva v rolico. Potem ga je narezala in postregla z vloženim ingverjem, wasabi pasto in ostanki nadeva. 

Pa dober tek ali kot bi rekli Japonci … v bistvu nimam pojma, kako bi rekli. 🙂 Znam pa nekaj po špansko: cerveza!!! 🙂 

Se flamingamo! 🙂