Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Slastna pomlad in poletje na Ptuju: Od Odprte kuhne do Festivala kave

Ptuj imam najraje, ko nori v pustnih ritmih, takoj za tem pa, ko ga v toplejših mesecih napolnijo zanimivi festivali in drugi dogodki. Kot ljubiteljica dobre vinske kapljice in okusne jedače, sem tokrat pregledala nekatera kulinarična razvajanja, ki si jih bomo v starodavnem mestu ob Dravi lahko privoščili v prihodnjih tednih. Vinoljubci bomo na svoj račun prišli že 21. aprila, ko bo v Dominikanskem samostanu znova Salon Sauvignon. Slab mesec kasneje bodo med 18. in 20. majem v Minoritskem samostanu tradicionalne in vsem dobro poznane Dobrote slovenskih kmetij, ki bodo sovpadale tudi s Tednom gibanic.

Odprta kuhna, ki je po uspešnih gostovanjih v več slovenskih mestih, našla postojanko tudi na Ptuju, se bo na ptujski Mestni trg vrnila 12. maja, nato pa še 28. julija in 8. septembra. Gurmansko druženje prav tako omogoča Kuhna na dvorišču v Krempljevi ulici, ki bo svoje specialitete na pokušino postavila 19. maja, 22. junija, 3. avgusta, 13. oktobra in 11. novembra.

Zanimivo bo tudi med 7. in 9. junijem, ko Kavarna Bodi znova pripravlja Festival kulture in kulinarike Pir ‘n’ Gril, ki strast do hrane in piva, združuje z glasbo, stand up nastopi, zabavnimi igrami in otroško animacijo. Z vonjem jeseni pa bo pridišalo še po kavi. 27. septembra se bo namreč v Hotelu Mitra in starem mestnem jedru začel Festival kave in kavarniške kulture, imenovan Ptujske zgodbe o kavi.

Torej, dober tek in na zdravje! 🙂

Več o dogodkih si lahko prebete v Kulinaričnem vodniku po Ptuju, ki ga je pripravil ptujski zavod za turizem.

Foto: Boris Voglar, Mankica Kranjec in arhiv Zavoda za turizem Ptuj

Se flamingamo! 🙂