Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Samozadostne palačinke presenečenja

Velikokrat sem vam že zaupala, da ne znam kuhat (kako sva z možem prvič v življenju poskusila narediti krofe, si lahko ogledate v videu TUKAJ) in da se mi večina jedi ponesreči na način, za katerega si sploh ne bi mislila, da se mi lahko – skoraj tako, da so potem že po svoje dobre. 🙂 Sem pa čisto po naključju “izumila” palačinke, ki jih naša družina obožuje. So sicer precej sladke in seveda ne primerne za vsak dan, se pa odlično obnesejo kot zabavni in okusni nedeljski zajtrk. Še posebej, če imajo otroci na počitnicah najboljšega prijatelja, kot recimo danes naš starejši mladič. 🙂 Skratka, osnovni masi za palačinke (jaz jo naredim iz pol litra mleka, 250 gramov moke, dveh jajc in kančka soli, dodam pa še vanilijev sladkor in aromo vanilije ) vmešam različne sestavine, ki mi ležijo doma: čokoladne kapljice, jagode ali borovnice in drugo jagodičevje (lahko sveže ali zamrznjeno), suhe brusnice, bombončke Smarties in podobno. Palačinke, ki jih naredim malo debelejše, so tako samozadostne, ker ne potrebuješ zanje nobenih namazov: samo režeš jih in priteče ven kakšna uporabljena sestavina, na primer čokolada ali sadež. Polne presenečenj so pa zato, ker nikoli ne veš, kaj bo priteklo ven. 🙂 Tako dobi jed zraven še zgodbo, nad temi so pa otroci tako in tako vedno navdušeni. 🙂 Žal fotografije palačink nimam, ker so jih danes pojedli, preden sem se spomnila na fotkanje. Izginile so namreč, kot bi rekel keks. Oziroma, kot bi rekel palačinka! 🙂

Se flamingamo! 🙂