Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Mamice, dojenčki, kakšen ati, bratci, sestrice, kup vozičkov in še kaj :)

1. Vozičkanje na Ptuju je bilo sprva načrtovano v Sončnem parku, a smo zaradi drugega dogajanja tam spremenili lokacijo. Dobili smo se v zavetju krasnega Ptujskega gradu in tudi potiskanje vozičkov v hrib nas ni zaustavilo, da se ne bi zbrali v velikem številu. 🙂 Pred tem spremenljivim poletnim vremenom, ki je tokat prineslo še veter, smo se umaknili na zgornje grajsko dvorišče. Pravzaprav smo ga skoraj v celoti zapolnili: predstavljajte si približno 30 mamic, še kakšnega atija vmes, pa okoli 30 dojenčkov (in seveda prav toliko vozičkov) ter še kar nekaj starejših sestric in bratcev. 🙂

Malce smo se spoznavali in delili starševske izkušnje, kolikor se pač da ob direndaju in dinamiki najmlajših pa smo tudi sledili našemu programu: govorili smo o skrbi za mlečne zobke, negi otroške kože, praznovanju rojstnih dni in knjižnih predlogih za majhne bralce, pa tudi mamice (no, te nam je ustvarjalka bloga Pri Sofiji pripravila že prej v zapisani obliki, saj je žal zbolela). Vmes smo se še malo fotografirali, se družili in si razdelili darilca.

Ta so nam prijazno pomagali polniti številni prijatelja našega dogodka. Pikapolonica nam je poklonila blazinice za dojenje, dudice, kremice in nogavičke, Terme Ptuj so nas povabile na ugodnejše kopanje, Flegis nam je poslal Curaprox ščetke za majhne zobke, Topmedicus je pripravil izdelke za nego kože, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož nas je razveselil s knjigicami in razglednicami, iz paketkov pa se je v knjižni obliki smejala tudi Čarovnička Darjula, katere avtorica je naša babica (ki ima pri Modrem flamingu rubriko Babi ga bloga :)). Pa še nekaj informativnih brošuric so nam marsikje dodali v naše vrečke.

Ker so za otroke vedno čarobni balončki, je slednje, napihnjene s helijem, prispeval Arbadakarba party shop (in na njih so celo bili flamingi :)), s svojimi organizacijskimi sposobnostmi so nam pomagali v Fun&Play, v katerem se sicer ukvarjajo z otroško animacijo, na pomoč pa nam je prav tako priskočil Modri zob Ptuj.

Srečanje sta podprla Radio Ptuj in Štajerski tednik, pa tudi Mestna občina Ptuj in Zavod za turizem sta ga prijazno pozdravila. Še posebej pa se zahvaljujemo Muzeju, ki nam je dovolil, da smo „vedrili“ pri njih.

Seveda pa vsega tega ne bi bilo brez veliko mamic (in enih treh atijev :)) ter otročkov, ki so se Vozičkanja udeležili z dobro voljo in širokimi nasmehi tako, da smo se imeli prav fajn. 🙂

Se že veselim 2. Vozičkanja na Ptuju, za katerega smo na prvem zbrali tudi kar nekaj dodatnih zanimivih idej in predlogov.

Se flamingamo! 🙂

Foto: Boris Bombek