Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Legoland s popustom, grški ouzo, Oktoberfest in jesensko kopanje :)

Čeprav so mi ljuba in prijetna vsa potovanja, se vsake toliko časa na kakem potepu vse poklopi v še posebej pravo kombinacijo. Približno tako kot kocke Lego. 🙂 To se nam je zgodilo v zadnjem septembrskem koncu tedna, ko smo se štirje mladički in štirje odrasli odpravili v nemški Legoland.

Petkova šesturna vožnja je tekla gladko, še naš najmlajši enoletni popotnik jo je prenašal odlično. Na splošno so bili vsi otroci cel vikend dobre volje, hrana slastna, družba krasna, večerna pijača okusna, Legoland navdušujoč in preostali obiskani kraji na naši poti očarljivi. Še vreme je sodelovalo: hladno sobotno jutro se je razvilo v sončen dan in kmalu smo že slačili jakne.

Celo cenovno je bil ta Lego podvig ugoden. Naš prijatelj ima namreč nos za super ponudbe in tako nas je vseh osem za zmeren znesek bivalo v res lepo opremljenem zasebnem apartmaju, le štiri kilometre od Legolanda, vstopnice vanj pa so nas stale kar polovico manj, saj je našel kupone s popusti zanje v enih od kosmičev. 🙂 Ko se torej odpravljate v to nemško Lego prestolnico, je priporočljivo prej preveriti, če obstajajo kakšne takšne ugodnosti. Velikokrat jih je namreč mogoče najti tudi v katalogih za te znane in priljubljene igrače.

V Legolandu smo bili tokrat drugič oziroma prvič, odkar smo štiričlanska družina (in zagotovo ne zadnjič). Znova je dokazal, da ponuja obilo zabave za otroke vseh starosti, tudi tiste nad 30 let. 🙂 Starejši z veseljem preizkusijo adrenalinske atrakcije, mlajši se poigrajo v vasici Duplo, na ogled so pomanjšani deli sveta iz kock, akvarij, v katerem plavajo živali med “legicami”, veliko trgovin z Lego ponudbo ter še in še.

Nam je začelo kar primanjkovati časa za vse, saj se park v septembru zapre ob 18-ih. Vanj se tako splača odpraviti že pred začetkom obratovanja, ki je v teh dneh bil ob 10. uri. Obiskovalce so namreč začeli spuščati noter malo prej, saj so se že nabrale vrste. Tudi mi smo bili tam med prvimi in se najprej zakadili na najbolj popularne atrakcije, da bi se izognili kasnejši gneči.

Bolj, ko se je dan prevešal v popoldne, večja je ta namreč postajala. Ugotovili smo, da Legolanda s toliko čakanja ne bomo mogli izkoristiti v takšni meri, kot bi si želeli. Zato smo se odločili za doplačilo, za katerega smo dobili eno zakon napravico, s katero so vzpostavili res dobro delujoč sistem. Preko nje smo namreč rezervirali aktivnosti in točno vedeli, kdaj bomo na kateri na vrsti. Ko smo prišli do želene točke, smo tako lahko šli nanjo takoj, brez kakršnekoli izgube časa. 

Po celodevni pustolovščini v Lego svetu, smo bili v soboto zvečer pošteno lačni in čisto naključno smo poiskali bližnjo restavracijo. Ta se je izkazala za grško in sila simpatično. Še posebej, ko so na mizo na račun hiše prišli prvi ouzoti. 🙂 Ko so vsi štirje otroci zaspali, smo prijetno druženje odrasli nadaljevali še v apartmaju. V nedeljo pa nas je že zelo zgodaj zbudila najbolj ljubka budilka (naš enoletnik) in čas je bil za pot domov, ki smo jo popestrili s še nekaj ogledi zanimivih nemških krajev.

Najprej smo krenili v Landsberg am Lech. Zgodovinskemu bavarskemu mestecu daje poseben čar rečica Lech.

Ko smo se mi šele prepuščali jutranji nedeljski kavi, so mimo že krenile znanilke Oktoberfesta s pivi v rokah. 🙂

Potem je bil čas za kosilo ob Ammersee. Šesto največje jezero v Nemčiji ti da hitro občutek, kot da si spet na morju. 🙂 

Še pred kosilom so se tako nekateri od nas celo skopali. Čeprav je že dišalo po oktobru in voda nikakor ni bila topla, smo otrokom dovolili sleči hlače in se malo sprehoditi po njej. To se je seveda končalo z željo starejših dveh, da bi kar zaplavala. In kar spadam med tiste bolj ali manj zmešane mame, ki verjamejo, da so nekatere dogodivščine vredne tudi tveganja prehlada, sem jima to jesensko kopanje dovolila. 🙂 

Po brisanju v majice (brisač res nismo imeli zraven 🙂 ) smo za piko na i celemu izletu odkrili še eno zelo simpatično gostilnico, ki je ponujala zdravo in ekološko pridelano hrano ter se po okusnem obedu, polni lepih spominov, odpravili domov.

Se flamingamo!