Kako so božični keksi hoteli postati pustni
Za goske ni seno, pravijo, pa vendar to nekaterih gosk (recimo mene :)) ne ustavi. Za kuho in peko sploh nisem nadarjena, prav tako mi vile sojenice v zibelko niso položile posebnih ročnih spretnosti. A vse to mi seveda ne vzame volje do pacanja v kuhinji, še posebej, kadar to počnemo skupaj z mladiči. Tako sem včeraj mojim fantom naznanila, da bomo delali pustne piškote: klovne in celo kurente. Mož je ob tem (moram priznati, da povsem upravičeno) podvomil, da bodo končni izdelki videti tako, kot sem si jih zamislila. Moje slaščice bi res lahko velikokrat namreč bile dober primer za tiste šaljive rubrike, v katerih naprej pokažejo, kako bi neka stvar morala izgledati, potem pa, kako daleč od te podobe se je v resnici izcimila. 🙂
Pa kaj potem, važno je veselje, ne? 🙂 In blogov s popolnimi fotografijami popolne hrane je tudi že več kot dovolj, ne? 🙂
Začeli smo z maso, ki jo vedno uporabim za božične piškote, v poštev pa pride v bistvu kakršnokoli testo, iz katerega se da izrezovati z modelčki za kekse. Iz testa smo tako tokrat, za razliko od božičnih zvezdic, smrečič in snežakov, oblikovali nekaj krogov ter pravokotnikov, ki smo jih seveda spekli v pečici.
Nato se je začel najbolj zabavni del – okraševanje. Piškote smo mazali z lešnikovim, mandaljevim namazom, arašidovim maslom (ker je bilo najbolj podobno barvi kurenta :)) in marmelado. Nato pa smo jih okrasili z bombončki, suhim sadjem, oreščki, ovsenimi kosmiči … Naš posladek ni bil brez sladkorja oziroma ne spada med najbolj zdrave slaščice, ampak saj pust mora biti masten (in sladek) okoli ust, ne? 🙂
Najprej smo poskusili narediti nekaj klovnov:
Potem pa smo se opogumili še za kurente: 🙂
Poskusite, zagotovo vam bodo lepše uspeli, vsekakor pa jamčimo zabavo ob njihovem izdelovanju! 🙂
Se flamingamo! 🙂
Komentarji
Pusti komentar