Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Kako sem cartala leva v španskem centru za pomoč živalim

Kadarkoli obiščemo mojega brata, ki z dekletom živi v španski Andaluziji, se odpravimo v posebni živalski vrt Casstelar, ki je hkrati tudi center za reševanje živali. Delovati je začel leta 1998, štiri leta kasneje so ga odprli za javnost. Njegova ustanovitev je bila namenjena divjim živalim, ki so jih oblasti zasegle različnim ljudem, zaradi nelegalnega posedovanja. Bitja, ki so bila žrtve tihotapljenja ter črnega trga in niso imela kam iti, so tako tukaj dobila svoj dom.

Po nekaj letih skrbi zanje, so se odločili, da bodo v svoj center povabili tudi obiskovalce. Poleg tega, da živalim, ki v divjini več ne bi znale zaživeti, ponujajo drugo priložnost, želijo namreč ljudi ozaveščati o tem problemu. Sama sem sicer vseeno malo skeptična, koliko živalim ustrezajo obiskovalci, ampak kolikor sem jih imela priložnosti videti, delujejo zadovoljne in je zanje lepo poskrbljeno. 

Del Centra je tudi veterinarska klinika, v kateri ekipa veterinarjev z najnovejšo tehnologijo in strokovnim znanjem skrbi za diagnoze in zdravljenje svojih pacientov. Ukvarjajo se tudi z rehabilitacijo tistih, ki so utrpeli najrazličnejše travme. Če imaš srečo, lahko tako v ambulanti spoznaš kakšnega luškanega bolnika. Tokrat so skrbeli za opičjega dojenčka, oblečenega v Pampersko, v katero so izrezali luknjo za rep. 🙂

Prav tako pa sem lahko pocartala levjega mladička. Vsekakor izkušnja, ki je človek ne doživi velikokrat v življenju.Upam, da bo za vse te lepotce zmerom ustrezno poskrbljeno in da se bodo ljudje vedno bolj zavedali, da divje živali sodijo v divjino.

Se flamingamo! 🙂