Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Kako se naj izgubljeni pari ponovno najdejo?

Včasih se mi zdi, da je naš pralni stroj sodišče, na katerem se zaključijo ločitveni postopki in gredo od tam potem pari vsak svojo pot. Mogoče pa ima skrivni rov v svet? Ne vem, kako si naj drugače razložim izgubljene pare nogavic pri nas.

Do sedaj sem spoznala, da obstajata dve vrsti mam: ena je tista, ki ji uspe otrokom vedno obuti par enakih zoknov, druga pa … no, v tej sem jaz. 🙂 Posledično je naša družina ena tistih, v kateri smo vsi nenehno obuti v različne nogavice. Pri možu, ki nosi večinoma samo črne, to sicer ni posebej opazno, je pa zato toliko bolj pri ostalih treh družinskih članih, še posebej pri otrocih, pri katerih so, kot vemo, te podplatne obleke raznolikih vzorcev in barv.

Sama se zaradi različnih nogavic na nogah nisem nikoli sekirala (mislim, pa menda obstajajo pomembnejše reči v življenju, ne? :)). Je pa ta “modni slog” nekoč zaskrbel mojega starejšega sina. Vprašal me je, če se mu bodo v vrtcu smejali, ker ima različne nogavičke. Odgovorila sem mu, da to res ni nič takega in da nosijo neenake zokne sami frajerji. Pogledal me je sila skeptično: “Res? Kateri pa?” Na misel mi je na srečo prišla moja večno ljuba knjižna junakinja, kateri bi mogoče danes celo prepovedali pohod na knjižne police, ker živi z opico, ne hodi v šolo, skače iz streh, nosi naokrog konja in verjetno poje preveč glutena: Pika Nogavička. 🙂 Mladič je bil na srečo z odgovorom zadovoljen, ker, roko na srce, nekdo, ki si lahko pod vsako ramo oprta enega policaja, je namreč vsekakor frajer oziroma frajerka. 🙂

Kakorkoli, ne glede na Pikin stil in vse ljubke nogavične kombinacije brez repa in glave, me včasih obide nek čuden sklep, da bom pa odslej bolj vestno iskala izgubljene polovice našim štunfom (ker konec koncev, kdo pa rad ostane sam? :)). In v enem takih trenutkov sem dobila idejo, kako bom za ta višji cilj “izkoristila” otroke. Tako se po novem velikokrat igramo nekakšno verzijo družabne igre Spomin, s tem, da namesto enakih podob na karticah iščemo enake nogavice.

Zmaga sevede tisti z večjim kupom parov. Izgubljeni pari se tako ponovno znajdejo v objemu drug drugega, mi pa se ob tem celo zabavamo in ulovimo dve muhi (oziroma nogavici :)) na en mah torej. 🙂 Se flamingamo! 🙂