Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Kaj gledati v tem času?

V tem čudnem obdobju si poskušamo odgnati skrbi in zapolniti čas tudi z gledanjem serij. Konec koncev lahko več ali manj hodimo naokrog samo prek junakov na ekranih ali tistih v knjigah. 🙂 Midva z možem sva na splošno ljubitelja nadaljevank ob večerih (čeprav imava o marsikateri različno mnenje :)) in marsikdo me je v teh dneh vprašal, katere bi priporočala. Pravzaprav ugotavljam, da nama ustrezajo zelo raznolike vsebine in da na veliko skačeva med žanri. 🙂 Ker ima vsak svoj okus, je seveda težko svetovati, kaj je za nekoga tisto pravo, zato sem spodaj dodala še nekaj opisov oziroma pripomb, ki vam bodo morda pomagali presoditi, če je omenjeno za vas ali ne. 🙂

Sama ne maram preveč krvavih, nasilnih in znanstvenofantastičnih serij. Je pa res, da me tudi kakšna takšna navduši, kadar me seveda mož pregovori v njen ogled. 🙂 Rada pa imam romantiko ter dramo in v zadnjih letih je zagotovo ena mojih ljubših nadaljevank This Is Us. Skorajda ni dela, ob katerem ne bi oba potočila nekaj solzic. 🙂 Gre namreč za ganljivo pripoved o posebni petčlanski družini, ki jo spremljamo v različnih življenjskih obdobjih.

V zadnjem času me je pozitivno presenetila The Morning Show, v kateri blestita Jennifer Aniston in Reese Witherspoon. Razkriva ozadje priljubljene ameriške jutranje oddaje in zapletena življenja njenih večplastnih ustvarjalcev.

Ena bolj odpičenih serij, kar sva jih gledala, je zagotovo Californication, v kateri se družimo s pisateljem, ki poskuša rešiti svojo kariero, biti dober oče odraščajoči hčeri in imeti lep odnos z ljubeznijo svojega življenja, kljub temu, da se težko upira čarom drugih žensk. Vse to ga pripelje do masikatere odštekane situacije. Igra ga David Duchovny iz Dosjejev X in ti vlogi se ne bi mogli bolj razlikovati med seboj :).

Večere si v zadnjih letih težko predstavljam brez Netflixa. Res sem uživala ob gledanju švedske Bonus Family, ki se ukvarja z odnosi v sodobnem družinskem življenju. Od skandinavskih sta me recimo pritegnili še danska samosvoja učiteljica Rita in norveški Home for Christmas.

Krajše sproščujoče serije, ki so mi bile všeč na Netflixu, so še: Friends from College (o prijateljih, ki se družijo kakšnih 20 let po fakulteti), Working Moms (o izzivih, s katerimi se ženske spopademo po preteku porodniškega dopusta), Good Girls (pridna dekleta so gospodinje, ki se po sili razmer znajdejo na drugi strani zakona), Dead to Me (glavna junakinja ovdovi in začne prijateljevati z odštekano neznanko, obe pa povezuje divja skrivnost), Flaked (ozdravljen alkoholik se spopada z življenjem na kalifornijskem Venice Beachu), Grace and Frankie (malo drugačna serija, kjer sta glavni junakinji stari čez 70 let :)) in The Kominsky Method z Michaelom Douglasom v glavni vlogi.

Napet je triler What if z Renee Zellweger (mlada znanstvenica in njen mož skleneta v obupu, da bi lahko obdržala svoje medicinsko podjetje, nevarni dogovor s skrivnostno investitorko).  Zanimiva je prav tako Russian Doll, v kateri glavna junakinja nenehno doživlja isti dogodek. Všeč nama je bila še The Crown, ki pripoveduje o britanski kraljevi družini. Čisto not sva padla pri The Sinner, v katerem v obeh sezonah raziskujejo zelo nenavadna umora. Možiček pa priporoča še dokumentarce Rotten in Icarus ter serije Altered Carbon, Lost in Space, Black Mirror, The Witcher, Narcos, Stranger Things, dve novi seriji iz franšize Star Trek, Picard in Discovery, ter The Expanse,  ki jih sama nisem gledala.

Na HBO sva v zadnjem času spremljala: Silicon Valley, Modern Family, Breeders, Big Bang Theory (te vse so za sprostitev in nekaj smeha :)). Resnejši sta Big Little Lies (s slavno igralsko zasedbo) in The Affair. Prva me je ves čas držala v napetosti, pri drugi pa so mi bile zelo všeč prve sezone, tam pri eni četrti pa sem izgubila zanimanje. Začuda me pa je zelo pritegnila norveška serija Beforeigners, tako da mi je prav žal, da je zaenkrat samo ena sezona. Pripoveduje o ljudeh iz različnih obdobij preteklosti, ki se začnejo skrivnostno pojavljati v Oslu. Čisto sem padla v zgodbo, čeprav ravno teh potovanj skozi čas ne gledam najraje. 🙂 Tudi Chernobyl sva si seveda ogledala, Boris pa priporoča vsekakor še Game of Thrones, Rome in Westworld. Jaz sem sicer ena tistih, ki me Igra prestolov ni nikoli osvojila, pa tudi ti dve zadnji ne. 🙂

Se flamingamo! 🙂