Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Ko otrokom postrežeš papagajeve kakce

Gusarji so zelo hvaležna tema za otroško zabavo, saj so med majhnimi žurerji pirati vedno priljubljeni, prav tako pa se da takšno praznovanje rojstnega dne dokaj enostavno in ugodno pripraviti. Veliko pripomočkov zanj dobimo v trgovinah (jaz sem jih večina v Tediju), marsikaj pa lahko izdelamo tudi sami.

Na dan zabave se lahko slavljenec in njegova starša oblečejo v razcapana oblačila in si nadenejo rutke, ki jih je najlažje kupiti v pustnem času. Da pa ne bi brez gusarske oprave ostali drugi povabljenci, sem rutke izdelala tudi za vse otroke. Iz velikega črnega kosa blaga sem preprosto izrezala trikotnike in nanje z belim flumastrom za tekstil napisala imena. Kot hit se je izkazal tudi črni zob, ki si ga je omislil naš dedi (barvo smo dobili v Müllerju, prav tako v pustnem času).

Prav tako smo si zamislili gusarsko fotografiranje s pomočjo pirata brez glave, ki ga je izdelala moja prijateljica Alja.

Gusarski tematiki so sledili še  prigrizki. Iz melone sem z modelčki za kekse izrezala ladje, lubenico pa spremenila v veliko jadrnico. Prav tako smo pripravili etikete z imeni hrane, smokije smo recimo poimenovali gusarski meči, druge grickalice papagajevi kakci in podobno. Kot posodice za kokice sem uporabila kozarčke z gusarji.

Nekaj mafinov sem okrasila z morskimi psi (bomboni Haribo), v ananasove ladjice pa zapičila zobotrebce, okrašene z ribami in drugimi morskimi motivi. Okrogle grickalice so postale topovske krogle. 🙂

Iz stiroporja sem naredila gusarsko glavo, v katero sem namesto las zapičila lizalke.

S slavljencem sva z gusarsko tematiko porisala nekaj navadnih kozarcev za vlaganje, v katere smo prav tako naložili sladkarije.

Zelo ljuba ideja, ki sem jo našla na spletu, pa so mi gusarske banane. Z jedilnim flumastrom sem jim narisala obraz in jih ovila v pisane prtičke.

Ostalo pecivo sem opremila z gusarskimi zastavicami.

Otroci so pili pijačo iz pisanih kozarčkov, na katere sva s slavljencem napisala imena in nalepila nalepke z gusarskimi motivi.

Odžejali pa smo se tudi s piratskimi napitkimi, kot je recimo “rum” za pogum. 🙂

Seveda ni manjkala gusarska torta, s katero je navdušila naša teta Sanja (računalničarka, ki v prostem času peče noro dobre in lepe torte).

Samo dogajanje so popestrile piratske igre, pri čemer seveda ni smel manjkati lov za zakladom. Na različna prizorišča smo skrili listke, ki so vodili do skrinje (stare kartonske škatle), v kateri so zaklad sestavljali čokoladni bankovci ter sladke ogrlice in zapestnice. V eni igri je otroke lovil morski pes, poslušali smo glasbo z morsko tematiko in podobno. Se flamingamo! 🙂