Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Celodnevna brezplačna družinska prireditev Vozičkanje

Kot sedaj že čivkajo vrabci na tem mojem Modrem flamingu :), sem pred meseci v času svoje porodniške na Ptuju pripravila 1. Vozičkanje za mamice z dojenčki in malčki. Kako smo se imeli takrat, si lahko preberete TUKAJ. Zaradi odličnih odzivov sem se odločila, da s pomočjo prijateljice Sare Kaučič dogodek razširim v celodnevno brezplačno družinsko prireditev, na kateri bodo mnogo zanimivega našli otroci vseh starosti, pa tudi starši. Tako se naslednjič vidimo v soboto, 1. septembra 2018, med 10. in 18. uro v Sončnem parku na Ptuju (v primeru slabega vremena pa na pokritem dvorišču Minoritskega samostana), kjer bo obilo zabavnega, izobraževalnega, športnega, ustvarjalnega in drugega dogajanja za otroke ter približno 20 stojnic s pestro družinsko ponudbo. Podrobnejšo predstavitev 2. Vozičkanja lahko spremljate TUKAJ

Tokrat vam tako pripravljamo polno zanimivosti:
1) Velik srečelov, pri katerem vsaka srečka zadene. Glavni nagradi: dva otroška lutkovna abonmaja iz ptujskega gledališča v vrednosti 35 evrov in veliko drugih nagrad, ki jih prispevajo naši številni sponzorji. Zadeli boste lahko recimo vstopnice za kakšne slovenske toplice, igrače, knjige, številne druge izdelke za otroke, pa tudi za starše, kaj dobrega za pohrustat ter še in še!

Foto: SLG Celje. Na fotografiji je prva predstava iz lutkovnega abonmaja v sezoni 2018/2019 Maček Muri, ki bo prvo soboto v oktobru v izvedbi gostujočega Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

2) Napihljiva igrala in veliko otroške animacije!

 

3) Praznovalnica bo poslikavala obraze, skrila skriti zaklad in z vami ustvarjala!

 4) Športna šola Športko bo predstavila del svojega programa, ki je namenjen razvoju in spodbujanju gibalnih spretnosti otrok od 2. do 9. leta starosti, pa tudi Sena Creativity table, namenjeno spodbujanju ustvarjalnosti otrok in razvoju fine motorike!

 5) Z nami bo Mestno gledališče Ptuj z maskoto Zvezdico in drugimi prijatelji iz gledališča!

 Foto: Gledališče MalihVelikih.  Fotografija je iz predstave Super Brina, ki bo na odru ptujskega gledališča uprizorjena prvo soboto v aprilu kot zadnja predstava v sklopu lutkovnega abonmaja v sezoni 2018/2019, v izvedbi ljubljenca ptujskih odrskih desk Joseja oziroma Gledališča MalihVelikih Ljubljana.

6) Knjižnica v parku bo zaživela s pomočjo Sofijinega kovčka zgodb iz bralnega bloga Pri Sofiji!

 7) Obiskali boste lahko Mini frizerski salon, v katerem bo Barbara iz Frizerskega studia M2 brezplačno pletla kitke, barvala pramenčke, skratka, ustvarjala pričeske za punčke in fantke!

 8) Otroci se bodo zabavali tudi na delavnicah iz Pikapolonice. 

9) V ustvarjalnici igrač zasebnega vrtca Vilinski gaj pa bodo izdelovali ograjice za živali iz lesa. V vilinskem igralnem kotičku se bodo lahko otroci tudi preizkusili v podiranju stolpov, si naredili čudežno vrvico ali pa se samo malo poigrali in se odpočili. Na Rožnem gričku pa boste lahko obiskali dobro vilo v njeni votlinici – morda vam izpolni skrito željo.

 10) Vrtec Ptuj pa bo pripravil WESCO poligon za otroke od 1-6 let in Ustvarjalnico, kjer si bodo otroci lahko kaj izdelali ter to odnesli domov. 

11) Mestni kino nas bo seznanil s svojima programoma Z dojenčkom v kino in Kino vrtiček! 

12) Ob vsaki polni uri plesna animacija s plesalci iz Plesne šole Mambo!

 13) Na voljo bo osvežilna pijača! Vsem, ki boste pili Cedevito, pa bo zraven pripadalo še darilce. Med praktičnimi nagradicami bodo rokovniki, zvezki, sončna očala …

14) Seveda pa ne gre tudi brez slastnih prigrizkov. Perutnina Ptuj bo otroke razvajala z brezplačnimi Polidogi

15) Med 14. in 17. uro bo z nami tudi Posestvo Marsilea, ki bo za najmlajše pripravilo ustvarjalno delavnico na temo konj! 

 

16) Z nami bo tudi maskota Viki, ki se z veseljem rokuje z otroki in jim da viki kremo.

Sprehodili pa se boste lahko tudi med pestro ponudbo na naših stojnicah, ki jih bodo med drugim zapolnili:
Tosama, Natura Femina in Jasmin sport z izdelki za nego in skrb za otroka ter izdelki za intimno nego žensk po posebnih akcijskih cenah

 –Čebelarstvo in kmetija Kerin s sirupom ameriškega slamnika, brez alkohola, primernim za otroke

PapermaNina z unikatnimi otroškimi oblačili

 –Artsia z magičnim nakitom

 -Naravoslovno-izobraževalno društvo Sapientia z zeliščnimi in žitnimi izdelki “Sapientia” iz Ekološke kmetije Forštnerič z Vesno Forštnerič Lesjak, mag.farm

 –Fensifilc s tekstilnimi izdelki za otroke in odrasle

 –Princeskina zabava z zabavami in ličenjem za majhne ter velike princeske

 –Idd Handmade z ročno izdelanimi unikatnimi izdelki

 –Adriatic Slovenica z ugodno ponudbo zavarovanj


Doterra s promocijo zdravega življenjskega sloga in predstavitvijo eteričnih olj

 –Brainobrain Ptuj s predstavitveno abako in miselnimi igrami


-Društvo Naš dišeči dom z darilnim programom
Zdravstveno svetovanje in fizioterapija
Unikaten nakit L’ah za dame vseh starosti


-Kasia Rižnar iz Studia Rižnar z ilustracijami za velike in male

 –Društvo žena in deklet občine Hajdina s prikazom starih običajev, kot je izdelovanje košar iz šibja ter rožic iz krep papirja in ličja, pa tudi izdelovanje nakita iz žice bodo predstavile

Helen Doron English Ptuj 

 –Modri flamingo z baloni, prigrizki in pijačo

– družba Radio-Tednik Ptuj, ki se ji še posebej zahvaljujemo za vso sodelovanje

Organizator dogodka: Modri flamingo, (z)mešani blog o zabavnih plateh življenja, v sodelovanju s Sara Kaučič, s.p.
Glavni sponzor dogodka: Javne službe Ptuj. Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi Mestni občini Ptuj.

Se flamingamo! 🙂