Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Brez pečenja do torte kocke

V tokratni objavi Modri flamingo peče modro torto. 🙂 Pa začnimo na začetku. Sama imam veliko srečo, da imam najboljšo svakinjo na svetu. Svakinja mi je sicer v zvezi z njo tak tuj izraz, je namreč bolj kot moja sestrica in zelo dobra prijateljica. Da je stvar že skoraj kičasta, pa ta naša Sanja peče še krasne torte – lepe od zunaj in okusne od znotraj. 🙂 Čudovito nam popestri praznovanja otroških in drugih rojstnih dnevov. Tako je bilo tudi, ko nam je spekla tole kocko.

Sestavine, ki jih je uporabila:

1 paket piškotov savoiardi

1,2 l mleka

2 jajci

4 zvrhane žlice moke

7 ravnih žlic sladkorja

1 zavitek vanilijevega sladkorja

2 banani

2 žlici čokolade v prahu

12 okroglih piškotov

0,3 l rastlinske smetane za stepanje

nekaj kapljic modre jedilne barve

Postopek:

Najprej si pripravimo podlago, na kateri bomo zgradili kocko. V krožnik damo 2 dl mleka, v katerega na hitro namakamo piškot za piškotom in jih zlagamo v obliko, ki jo prikazuje slika 1.

Na piškote nanesemo tanko plast kreme, za katero stepemo jajci, moko, sladkor, vanilijev sladkor in 2 dl mleka, da dobimo gladko zmes.

8 dl mleka pristavimo na kuhalnik in tik pred vretjem vmešamo pripravljeno jajčno zmes. Kremo med nenehnim mešanjem z metlico kuhamo na nizki temperaturi približno dve ali tri minute, da se zgosti.

Na prvo plast kreme položimo rezine ene banane, kot vidimo na sliki 2, po njih pa enakomerno potresemo žlico čokolade v prahu.

Prva plast je končana in postopek ponovimo s piškoti, kremo, banano in čokolado v prahu. Na koncu dodamo še eno plast piškotov in kremo, na zadnjo pa, kot kaže slika 3, položimo okrogle piškote, ki jih prav tako predhodno zmočimo v mleku.

Smetani dodamo modro barvo, jo stepemo ter z njo premažemo kocko.

Namigi:

Če pečete za odrasle, lahko namesto mleka uporabite kavo, v katero dodate žlico ali dve ruma ali konjaka. Namesto banan lahko uporabite katerokoli drugo sadje (jagode, kivi, hruške, marelice …). Kocko lahko obarvate tudi s kakšno drugo jedilno barvo.